Verbatrin

Muutama sananen kasvatustoiminnastamme

Verbatrin on näin keväällä vasta aloittelemassa toimintaansa, eikä kasvatteja ole vielä suunniteltu. Tulevaisuudessa syntyvät kasvatit tunnistaa kuitenkin etuliitteestä VB's, tai vaihtoehtoisesti nimen perään lisättävästä Trin-päätteestä.

Syntyvien kasvattien määrä pysyy meillä varmastasti pienenä, sillä yhdenkään hevosen tarkoitus ei ole jäädä roikkumaan myyntilistoille tyhjänpanttina. Hevosille etsitään hyvät ja rakastavat kodit, jossa niistä huolehditaan aktiivisesti esimerkiksi kisaamalla tai tarinatoiminnalla. Tulen pitämään yhteyttä kasvattieni uusiin omistajiin, ja minulla on aina takaisinosto-oikeus Verbatrinin kasvatteihin, jos koen, että omistaja on laiminlyönyt hevosen.

Jalostustyöstämme vielä senverran, että jokainen meillä syntyvä varsa on tarkoin harkittu yksilö. Vanhempien sukutaulujen tulee sopia yhteen (samanverran sukupolvia, ei sukusiitosta) ja isällä ja emällä täytyy olla edes jonkinlaista menestystä joko kilpauralla, näyttelyissä taikka jälkeläisnäytön suhteen.
Hevosten sivuilla lukee muutamalla sanalla hevosen käytöstä jalostukseen. Ennenkuin teet minkäänlaista astutusehdotusta tai varsatoivetta, lukaise jalostusinfo ja tämä sivu huolellisesti läpi, ja tee sen jälkeen rohkeasti ehdotus/kysely astutuksesta sähköpostiini vohvelitaivas@gmail.com niin mietiään asiaa sitten yhdessä tarkemmin!

© Photos: Christiane Slawik Slawik.com, tekstit Cyprial. Ethän kopioi mitään!